• 10. listopada – u Muzeju suvremene umjetnosti održana svečana sjednica i proslava povodom 100. obljetnice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Na svečanoj sjednici predstavljena je monografija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu povodom 100 godina Fakulteta. Povodom tog važnog jubileja objavljen je poseban broj časopisa Kemija u industriji i specijalni broj u časopisu Chemical and Biochemical Engineering Quarterly.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti svečano je obilježio 100 godina postojanja, a obilježavanje je održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Vlade Republike Hrvatske. Pozdravni govor održao je prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, dekan FKIT-a koji je naglasio važnost intelektualnog vlasništva i ocijenio da će se hrvatska industrija dići samo dobrim školovanjem, čime će se smanjiti razlike u hrvatskom društvu.

Domaćini obljetnice bili su prodekanica za nastavu Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tatjana Gazivoda Kraljević, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kušić, prodekan za poslovanje, prof. dr. sc. Ante Jukić te dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Tomislav Bolanča uz Irenu Milardović i Mislava Matića kao voditelje programa.

Više o samoj proslavi možete pročitati u službenom glasilu Studentske sekcije HDKI-a –  Reaktoru ideja.