Prosinac

  • 13. prosinca – Lansirana nova web stranica povodom 100. obljetnice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, idejno rješenje autorice Zrinke Maček

Stranica prikazuje sve bitne događaje kroz stoljeće postojanja Kemijsko-inženjerskoga studija, od osnutka Tehničke visoke škole do danas.

 

 

Studeni

  • Svečano obilježena 350. obljetnica Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu u nedjelju 3. studenoga 2019. obilježilo je 350. obljetnicu svoga postojanja. Središnja proslava održana je u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Program svečanosti započeo je govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i govorima visokih uzvanika, nakon čega je prikazan kratki film o povijesti Sveučilišta u Zagrebu i izveden glazbenoumjetnički program.

Predsjednica je tom prigodom dodijelila povelje fakultetima Sveučilišta u Zagrebu koji su ove ili ranijih godina obilježili stotu obljetnicu postojanja i rada. U ime Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu povelju je preuzeo dekan prof. dr. sc. Tomislav Bolanča.

 

 

Listopad

  • 10. listopada – u Muzeju suvremene umjetnosti održana svečana sjednica i proslava povodom 100. obljetnice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Na svečanoj sjednici predstavljena je monografija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu povodom 100 godina Fakulteta. Povodom tog važnog jubileja objavljen je poseban broj časopisa Kemija u industriji i specijalni broj u časopisu Chemical and Biochemical Engineering Quarterly.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti svečano je obilježio 100 godina postojanja, a obilježavanje je održano pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Vlade Republike Hrvatske. Pozdravni govor održao je prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, dekan FKIT-a koji je naglasio važnost intelektualnog vlasništva i ocijenio da će se hrvatska industrija dići samo dobrim školovanjem, čime će se smanjiti razlike u hrvatskom društvu.

Domaćini obljetnice bili su prodekanica za nastavu Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tatjana Gazivoda Kraljević, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kušić, prodekan za poslovanje, prof. dr. sc. Ante Jukić te dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Tomislav Bolanča uz Irenu Milardović i Mislava Matića kao voditelje programa.

Više o samoj proslavi možete pročitati u službenom glasilu Studentske sekcije HDKI-a –  Reaktoru ideja.


Svibanj

  • 12. svibnja – Studenti FKIT-a ukupni pobjednici Tehnologijade 2019

Na Tehnologijadi 2019 koja je održana u Makarskoj od 6. do 12. svibnja 2019., naši studenti su osmi put zaredom osvojili naslov ukupnog pobjednika.


  • 30. svibnja – Održan međunarodni znanstveno-stručni skup 100 godina industrijske sinteze amonijaka – najnovija postignuća

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora grada Kutine – PUNK održan je međunarodni znanstveno-stručni simpozij pod imenom 100 godina in­dustrijske sinteze amonijaka – najnovija postignuća.

Prof. dr. sc. Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije pozdravlja prisutne

Simpozij je organiziran u suradnji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnolo­gije Sveučilišta u Zagrebu i Sekcije za petrokemiju Znanstvenog vijeća za naftno-plinsko gospodarstvo i energetiku HAZU-a uz potporu Grada Kutine.

Veljača

  • 21. – 23. veljače – Inovacija „Super H-kapsula“, u autorstvu prof. dr. sc. Gordane Matijašić, Matije Gretića, mag. ing. cheming. te studenata FKIT-a Anne Poropat i Josipa Vinčića, nagrađena zlatnom medaljom i dvjema posebnim nagradama na 18. međunarodnom sajmu inovacija Malaysia Technology Expo (MTE) u Kuala Lumpuru

  • 28.2. – 1.3. – Održan prvi e-SKIM

Studentski zbor Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organizirao 1. Studentski kongres o inženjerstvu materijala. Ovo je prvi studentski kongres ove vrste koji su organizirali mladi, entuzijastični studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije kako bi se naglasila važnost razvitka novih inženjerskih materijala na europskoj i svjetskoj razini.

Organizacijski odbor činili su studenti Fakulteta sa svih studijskih programa – Matea Vučetić, Lucija Fiket, Matea Gavran, Tea Borojević, Melani Horvat, Ana-Marija Vican, Matea Bačić, Lucija Pustahija, Dominik Varga, Roko Kranjčec i Kristina Sušac.