• 20. listopada – Održana proslava povodom 80. Obljetnice Kemijsko-inženjerskoga studija

U zadnjoj godini prošloga stoljeća Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu nizom je manifestacija obilježio 80. obljetnicu svog utemeljenja. Središnja proslava održana je na Dan Fakulteta u Hrvatskom narodnom kazalištu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Bila je to prigoda da se prisjetimo na protekla desetljeća razvoja Fakulteta, njegove uloge i važnosti te svih velikih prethodnika koji su u stalnom stvaralačkom nemiru, poticani duhom i tehnološkim napretkom znali prepoznati važnost struke te organizirati i prilagoditi rad najvišim zahtjevima obrazovanja, prethodnike koji su sebe i sve svoje radne sposobnosti nesebično ugradili u temelje Fakulteta.

Preuzeti nasljeđe, koje su gradili toliki cijenjeni znanstvenici velika je čast, ali i obveza, pa je obljetnica shvaćena kao trenutak u kajem se sabiru sjećanja na prošlost, povlače paralele i vrednuju postignuća, ali se promišljaju i temelji za buduće djelovanje.


  • 80. obljetnica Zavoda za analitičku kemiju

Obljetnica je obilježena prigodnom svečanošću u Velikoj predavaonici FKIT-a na Marulićevu trgu 20, a o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Zavoda govorile su prof. dr. sc. Stanka Zrnčević, dekanica Fakulteta, prof. dr. sc. Štefica Cerjan-Stefanović, predstojnica Zavoda i prof. dr. sc. Marija Kaštelan-Macan, urednica zavodske monografije koja je tom prilikom i predstavljena.